K

Rundvisning (på værftet) - Det Gamle Værft

Adresse: Ærøskøbing Havn 4a, 5970 Ærøskøbing Dato: Tirsdag 19 mar 2019 - tirsdag 30 apr 2019 Vis kort

Adresse: Ærøskøbing Havn 4a, 5970 Ærøskøbing

Oplev historiens bølgebrus på en af Danmarks allerbedst bevarede havne, Ærøskøbing havn. Hør bl.a. historien om kogehuset, den gamle badeanstalt og Danmarks længste jernbane.

Når vi er færdige på havnen, fortsætter historien indenfor på værftet. På Det Gamle Værft guides du rundt af en af vores dygtige medarbejdere. De fortæller bl.a. om den store esse til smedning, det gamle værktøj, skibsbygningsteknikker og store maskiner til nitning af stålskibe, beddingen og damperen S/S Svendborgsund. Prøv vores dampskibssimulator og lad dig imponere af vores 10,5 tons tunge compoundmaskine.
Når rundvisningen er færdig på værftet, er der fri leg for børn og voksne i udstillingen og på værkstederne.

Få indblik i restureringen af S/S Svendborgsund fra 1906 og bygningsteknikerne fra dengang. Du kan også gå på oplevelse blandt de udstillede maskiner og tekster, blive klogere og deltage i konkurrencen ”Tip en 13’er”

I smedjen kan du smede over vores kæmpe esse, i kobberværkstedet rister vi runer ligesom vikingerne og laver mange forskellige slags smykker.

På riggerloftet bliver der slået reb og knyttet både nøgleringe og armbånd.

Rundt omkring på hele værftet kører film, som giver et større indblik i søfarten og de håndværk som hører til.
Du kan store dele af året også opleve at vi har bevaringsværdige skibe på bedding.

Klap en fisk og kys en krabbe. Du kan møde nogle af ø-havets fisk og prøve at klappe én, hvis du tør. (OBS. grundet vejret kan denne aktivitet udgå). Vi har nogle rigtig fine plakater, så du kan prøve at se om du selv kan regne ud hvilke fisk eller andre dyr, der er i karret. Hvis du giver op, skal du bare spørge, så skal vi nok afsløre det for dig.

Pris:
Voksen: 80 kr.

Rundvisning kl. 13.00 tisdage og tordage.

Åbent mandag – fredag fra 11.00 – 16.00 (fra 1. maj – 30. september) Åbent mandag – torsdag 10.00 – 15.00, fredag 9.00 – 11.30 ( fra 1. oktober – 30. april)

Vis mere

Bestil

Vælg dato:
Aktivitet Pris i alt

Om denne aktivitet

Nærmeste indkvarteringer

Lejlighed

Vesteraas bed&nature

Afstand: 5,7 km
De to charmerende ferieboliger ligger enestående smukt på gården Vesteraas, tæt ved Østersøen i den naturbeskyttede nationale seværdighed Voderup Klint. Begge huse er indrettet med sans for rustik kvalitet og trivsel.
Vandrehjem

Villa Blomberg

Afstand: 1,1 km
Bo hyggeligt og smukt på Villa Blomberg. Her kan du selv lave mad i vores gæstekøkken, hygge dig i en af opholdsstuerne eller nyde vejret og udsigten i haven. Der er gratis og hurtig wifi i hele huset. Vi ligger i gangafstand af Ærøskøbing og færgen, øhavs-stien går lige neden for ejendommen.